"AM": segédmotorkerékpár

Érvényes felelősségbiztosítással rendelkező kétkerekű jármű, amelynek legnagyobb tervezési sebessége a 25 km/órát meghaladja, de nem több mint 45 km/óra, a motor hengerűrtartalma nem nagyobb 50 cm3-nél vagy a motor legnagyobb hasznos motorteljesítménye nem több 4 kW-nál, két visszapillantó tükörrel, továbbá A típusú EÜ. csomaggal rendelkezik. Szükséges még kölcsönadási szerződés amennyiben a motor nem saját tulajdonú.


"A1": motorkerékpár

Érvényes forgalmi engedéllyel és érvényes felelősségbiztosítással rendelkező, oldalkocsi nélküli kétkerekű motorkerékpár, amely teljesítménye a 11 kW-ot nem haladja meg és a teljesítmény/tömeg aránya a 0,1 kW/kg-ot nem haladja meg legalább 90 km/h sebesség elérésére alkalmas, belsőégésű motor hengerűrtartalma legalább 120 cm3 elektromos meghajtás esetén a teljesítmény/tömeg arány legalább 0,08 kW/kg. A típusú EÜ. csomaggal rendelkezik. Szükséges még kölcsönadási szerződés amennyiben a motor nem saját tulajdonú.


"A2": motorkerékpár

Érvényes forgalmi engedéllyel és érvényes felelősségbiztosítással rendelkező, oldalkocsi nélküli kétkerekű motorkerékpár, amely hengerűrtartalma legalább 245 cm3, a motor teljesítménye legalább 20 kW, de nem több 35 kW-nál, a teljesítmény/tömeg aránya nem haladja meg a 0,2 kW/kg-ot, amennyiben elektromos motorral van felszerelve, annak teljesítmény/tömeg aránya legalább 0,15 kW/kg. A típusú EÜ. csomaggal rendelkezik. Szükséges még kölcsönadási szerződés amennyiben a motor nem saját tulajdonú.


"A": motorkerékpár

Érvényes forgalmi engedéllyel és érvényes felelősségbiztosítással rendelkező, oldalkocsi nélküli kétkerekű motorkerékpár, amely legalább 595 cm3 hengerűrtartalmú, legalább 180 kg terheletlen tömeggel, legalább 50 kW motorteljesítménnyel, amennyiben elektromos motorral van felszerelve, teljesítmény/tömegaránya legalább 0,25 kW/kg. A típusú EÜ. csomaggal rendelkezik. Szükséges még kölcsönadási szerződés amennyiben a motor nem saját tulajdonú.

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.