Érdeklödni:
info@profivizsga.hu
+36 30/299 1086

8 különböző részeg és kábítószeres szemüvegek:

Ütköző / Biztonsági öv / légzsák szimulátor

boruló szimulátor

Motoros szimulátor

Autós szimulátor

T Á J É K O Z T A T Ó

Boruló szimulátor:


A szimulátorral demonstrálni lehet a járművel történő hossztengelyi borulást, mindkét irányba (jobbra-balra) és a gépjárműnek az oldalán, illetve a tetején történő megállást ütközés esetén. A demonstráció fő lényege, hogy érzékeltessük a biztonsági öv használatának fontosságát, borulás esetén az ülésben tartásának fontoságának szerepét. A szimulátor alkalmas a járműből való kimenekülés gyakorlására is külön igény szerint. A boruló szimulátor a biztonságot szem előtt tartva kis sebességű elfordulással működik. Használata nagy mértékben hozzájárul a biztonsági öv használatának fontosságára, az élet megmentéséhez és a járműből történő kizuhanás megelőzéséhez.

Biztonsági öv és ütközés szimulátor:

A szerkezet egy csúszó pályára szerelt biztonsági övvel és kormánnyal ellátott autóülés. A szerkezet kb. 20 km/h-s frontális ütközést szimulál. Az ülés a csúszó pálya végén hirtelen (blokkolva) áll meg. A becsapódás biztonsági öv használatával teljesen veszélytelen, de a résztvevő személy részére demonstrálja, hogy már alacsony sebességgel történő ütközésnél is használnia kell a biztonsági övét és hogy nem képes kitámasztással magát megtartani. A szerkezet nagy mértékben túltervezet és eredeti autóipari biztonsági berendezéssekkel van ellátva.

A szimulátor integrált része még egy autó vészhelyzeti biztonsági kalapács biztonsági övvágóval. A resztvevő kipróbálhatja, hogy valójában milyen egyszerű ezzel az eszközzel átvágni egy biztonsági övet.


Légzsák modul:

A biztonsági öv és ütközés szimulátorhoz igényelhető a légzsák modul. Az ütközés időpillanatába egy valódi légzsák nyílik el a résztvevő személy előtt, de attól biztonságos távolságban. Ezzel demonstrálva a légzsák elnyílásának hangi, optikai látványát és érzetét. Ezzel mentálisan felkészítve  a résztvevő személyt egy esetleges valódi ütközésre annak pszichés hatásaira. A szimulátor része még egy biztonsági öv vágó is amelyen a résztvevő élőben is kipróbálhatja egy biztonsági öv elvágását ezzel felkészülve az járműből történő menekülésre.


Motor szimulátor:

A motor szimulátor kis, közepes és nagymotor funkcióval rendelkezik. A motor szimulátor segítségével megtanítható a motorkerékpár helyes technikai kezelés, de ez mellet nagymértékben javítja a végtagok összehangolt mozgáskoordinációját és fejleszti az ügyességet. A szimulátor egy veszélyhelyzeti szimulátor, amely időközönként egy mesterséges veszélyhelyzetet teremtve készít fel és segít a veszélyhelyzetek megoldásában valódi kockázat nélkül. A készülék fejleszti az apró motorikus mozgást, a figyelmet és a koncentráló képességet. Továbbá a készülék elemzi a szabálykövető magatartást, amit egy eredménylapon megjelenít. Mindezt szórakoztatva és játszva teszi.

Autó szimulátor:

A szimulátor kifejezetten szórakoztató célú. Autózhat vagy versenyezhet országúti vagy versenypályákon a világ minden pontján szélsőséges időjárási viszonyok között. A szórakoztatás mellet fejleszti a mikró motorikus mozgást és a reflexeket és fejleszti a koncentráló képességet. Akár egy adott pályát folyamatosan ismételve játékosan fejleszti a monotonitástűrést.

Teherautó (GKI) szimulátor:

Az eszköz a közlekedési hatóság által jóváhagyott akkreditált teherautó szimulátor. Az árufuvarozásban részt vett teherautó sofőrök alap és továbbképzésében van elsődleges szerepe. A teherautó szimulátor segítségével kipróbálhatjuk reakció képességünket, hogy egy hirtelen fellépő akadály előtt milyen gyorsan tudunk megállni. Továbbá kipróbálhatjuk még hogy milyen élmény és nehézség egy teherautót vezetni. A három darab 3D-s TV segítségével egy igazi térhatású élményben lehet részünk.

A segway és annak „kistestvére”, a kormányoszloppal nem rendelkező minisegway, vagyis hoverboard:

Fejleszti az egyensúlyérzéket és az ügyességet. A folyamatos egyensúlyozás segíti a mélyizmok fejlődését, megerősödését. Előbbiből adódóan jobb lesz a tartás, kisebb eséllyel alakul ki később hát- és derékfájás a sok üléstől. Szórakoztató, koncentrációt igényel, a használó akár a szabad levegőn próbálgathatják az ügyességüket. Az eszközhöz biztosítunk védőfelszerelést (sisak, térd és könyökvédő, csuklóvédő).

Rodeo Bika:

Szórakoztató módon javítja az egyensúlyérzékelést a hirtelen és eltérő irányokba történő elmozdulás során. A gyakorlás közben mivel a testsúlyunkat jórészt a lábainkkal tartjuk meg rövid idő alatt felfedezhetünk olyan izomcsoportokat amiről eddig tudomásunk sem volt. Az eszköz kiválóan alkalmas versenyhelyzetek létrehozására ezzel a kitartást és az akaraterőt inspirálva.

A szemüvegekről:

Alacsony véralkohol szintet szimuláló szemüveg:

Drunk Busters Low Level BAC szemüvegek a szédülés, a csökkent éberség, a lassult reakcióidő, a zavartság, a vizuális torzulás, a változó mélységérzékelés és a helytelen távolságbecslés hatásait szimulálják. Továbbá érzékeltetik a periférikus látás csökkenését, a lassuló döntéshozatalt és helyzetmegítélést, valamint a koordináció hiányát. Néhány embernél a bódult állapot egy ital elfogyasztása után már jelentkezik! A bódult állapot létrejöhet alkohol és gyógyszer együttes kombinációja során is. Az illegális kábítószer fogyasztás szintén kábult, bódult állapotot okoz, ugyanakkor véralkohol szint továbbra is 0 marad. Az "átlag" ember számára, "átlagos" körülmények esetén elfogyasztott alkohol hatásait szimulálja leginkább ez a szemüveg, megközelítőleg BAC (Véralkohol koncentráció) 0.04-0.06 szinten.


Alacsony véralkohol szint éjszakai, csökkent látási viszonyokat  szimuláló szemüveg:

Drunk Busters Low Level BAC Nighttime szemüvegek a szédülés, a csökkent éberség, a lassult reakcióidő, a zavartság, a vizulális torzulás, a változó mélységérzékelés és a helytelen távolságbecslés hatásait szimulálják. Továbbá érzékeltetik a periférikus látás csökkenését, a lassuló döntéshozatalt és helyzetmegítélést valamint a koordináció hiányát. Néhány embernél a bódult állapot egy ital elfogyasztása után már jelentkezik! A bódult állapot létrejöhet alkohol és gyógyszer együttes kombinációja során is. Az illegális kábítószer fogyasztás szintén kábult, bódult állapotot okoz, ugyanakkor a véralkohol szint továbbra is 0 marad. Az "átlag" ember számára "átlagos" körülmények esetén elfogyasztott alkohol hatásait szimulálja leginkább ez a szemüveg, megközelítőleg BAC (Véralkohol koncentráció) 0.06-0.08 szinten.


Közepes véralkohol szintet szimuláló szemüveg:

Ittasságót szimuláló szemüvegek kiválóan szimulálja a kettős látást. Drunk Busters Impairment szemüvegek a szédülés, a csökkent éberség, a lassult reakcióidő, a zavartság, a vizuális torzulás, a változó mélységérzékelés, a kettős látás és a helytelen távolságbecslés hatásait szimulálják. Továbbá érzékeltetik a periférikus látás csökkenését, a lassuló döntéshozatalt és helyzetmegítélést, valamint a koordináció hiányát. Néhány embernél a bódult állapot egy ital elfogyasztása után már jelentkezik! A bódult állapot létrejöhet alkohol és gyógyszer együttes kombinációja során is. Az illegális kábítószer fogyasztás szintén kábult, bódult állapotot okoz, ugyanakkor a véralkohol szint továbbra is 0 marad. Az "átlag" ember számára "átlagos" körülmények esetén elfogyasztott alkohol hatásait szimulálja leginkább ez a szemüveg, megközelítőleg BAC (Véralkohol koncentráció) 0.08-0.15 szinten.


Magas véralkohol szint éjszakai, csökkent látási viszonyokat  szimuláló szemüveg:

Drunk Busters Twilight szemüvegek a szédülés, a csökkent éberség, a lassult reakcióidő, a zavartság, a vizuális torzulás, a változó mélységérzékelés, a kettős látás és a helytelen távolságbecslés hatásait szimulálják. Továbbá érzékeltetik a periférikus látás csökkenését, a lassuló döntéshozatalt és helyzetmegítélést valamint a koordináció hiányát. Néhány embernél a bódult állapot egy ital elfogyasztása után már jelentkezik! A bódult állapot létrejöhet alkohol és gyógyszer együttes kombinációja során is. Az illegális kábítószer fogyasztás szintén kábult, bódult állapotot okoz, ugyanakkor a véralkohol szint továbbra is 0 marad. Az "átlag" ember számára "átlagos" körülmények esetén elfogyasztott alkohol hatásait szimulálja leginkább ez a szemüveg, megközelítőleg BAC (Véralkohol koncentráció) 0.15-0.25 szinten.


Rendkívül magas fokú véralkohol szintet szimuláló szemüveg:

Drunk Busters Totally Wasted szemüvegek magas véralkoholszintet szintet szimulálnak sötét lencsével.  A szemüveg szimulálja a szédülés, a csökkent éberség, a lassult reakcióidő, a zavartság, a vizuális torzulás, a változó mélységérzékelés, a kettős látás és a helytelen távolságbecslés hatásait szimulálják. Továbbá érzékeltetik a periférikus látás csökkenését, a lassuló döntéshozatalt és helyzetmegítélést, valamint a koordináció hiányát. Néhány embernél a bódult állapot egy ital elfogyasztása után már jelentkezik! A bódult állapot létrejöhet alkohol és gyógyszer együttes kombinációja során is. Az illegális kábítószer fogyasztás szintén kábult, bódult állapotot okoz, ugyanakkor a véralkohol szint továbbra is 0 marad. Az "átlag" ember számára "átlagos" körülmények esetén elfogyasztott alkohol hatásait szimulálja leginkább ez a szemüveg, megközelítőleg BAC (Véralkohol koncentráció) 0.26-0.35 szinten.


Drogok, hallucinogén anyagok hatásait szimuláló szemüveg:

A Drunk Busters Drug szemüvegek az illegális kábítószerek fogyasztásának, a gyógyszerek túladagolásának hatásait szimulálják. Továbbá bemutatják a tér érzékelés romlását, a tájékozódás romlását, a szédülést, a koncentráció hiányát, a képtorzulást, memória problémákat és az eufória érzését.


ECSTASY / MOLLY / LSD hatásait szimuláló szemüveg:

Drogok, hallucinogén anyagok hatásait szimuláló szemüveg. A világon az egyik leggyakoribb drog probléma az Ectasy vagy más néven Molly terjedése. Hatásai többek között helytelen ítélet, elmosódott látás, zavaratság, színek torzult érzékelése, továbbá pulzus- és vérnyomás emelkedés. Az LSD betűszó jelentése Lysergic Acid Diethylamide (magyarul lizergsav-dietilamid), ami egy hallucinációt okozó anyag. A '60-as '70es évek Amerikájában nagyon népszerű drog volt és lassan elterjed az egész világon. Ez a szemüveg a hibás mélység érzékelés kombinálásával alkalmas az Ectasy/Molly és egy rosszul sikerült LSD 'utazás' szimulálására.A szemüveg felhasználhatóságának köre mind fizikai mind mentális munkavégzés szimulálására alkalmas, értve ezalatt az alábbi lehetséges feladatokat:

járművel (kerékpár) történő közlekedés
gyalogos közlekedés
fizikai munkavégzés
a szimuláció hatásának fokozására alkalmas

pl. mentális: irat kitöltés, grafikai játékok

    fizikai: gyalogos közlekedés akadály pályán, gyalogos emelőgéppel való közlekedés, gyalogos emelőgép kezelése szimulált súllyal.

Ambu SAM újraélesztő baba:

Újraélesztés oktatására szolgáló torzó kijelzővel ellátott baba. Élethű légúti ellenállás, mellkas kitérés, és kilégzési hang érezhető a használat során. A kijelzőn mutatja a helyes és helytelen mellkasi kompressziót. Lehetővé teszi a BLS algoritmus elsajátítását, beleértve az automata defibrillátor használatát és az elektródák felhelyezését (csak oktató defibrillátorral). A higiénikus rendszernek köszönhetően lehetőség adódik a részt vevők saját arcrésszel és fejzsákkal való oktatására, így megszűnik a keresztfertőzés kockázata. Használata csak szakképzett oktatóval.


Saver One Trainer oktató defibrillátor:

Ambu SAM újraélesztő babához igényelhető Saver One Trainer oktató defibrillátor. A Saver One Trainer oktató defibrillátor magyar nyelven elmondja az újraélesztés pontos folyamatát és a készülék teljes körű használatát. A résztvevőnek lehetősége van valódi vészhelyzet nélkül stressz mentesen elsajátítani a defibrillátor helyes használatát. Ezzel segít a valódi vészhelyzetben használt újraélesztő készülék gyors és szakszerű használatát.


Porral oltó készülék:

A tűzoltás a gyakorlatban! Elméletben mindenki tud, már tűzet oltani de gyakorlatban? Például egy vízzel töltőt fémtálca, amely felületén benzin vagy gázolaj ég. A résztvevő így tapasztalhatja meg, milyen tüzet oltani szabadtéren, nagy hőhatás mellett, változó széliránynál. A hangsúly az oltómozdulatok, valamint a porral oltó használatának elsajátítása ellenőrzött körülmények között.


Kerékpár:

A kerékpárok unisex-ek így férfiak és nők is egyaránt használhatják. A kerékpárokat gyorsan és egyszerűen méretre lehet állítani.


Kúp bója, oszlopok:

Az egyéb eszközök használata mellé, pályák, akadályok építésekhez, területek kijelöléséhez lezárásához.


Rendezvény sátor:

Rendezvénysátor 3x6 méteres, sok eseménynek adhat otthont. A vázszerkezet rácsos rendszere biztosítja a gyors felállítást és összecsukást. Nagyon egyszerű, és akár két ember néhány perc alatt felállítja. A felállításhoz nincs szükség szerszámokra. A sátrat jól kell rögzíteni, és így akár kibírja a 30km/h szelet is.

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.